joomla templates and joomla extensions by zootemplate.com Get Adobe Flash player
Home Evenimente S&C

Manifestări publice & Corupţia

Manifestari publice Coruptia

Vă invităm în data de 18 noiembrie (miercuri) începând cu ora 16:00, în amfiteatrul A2 al Facultăţii de Drept Timişoara, pentru o prezentare a motivelor de fapt şi de drept care au determinat manifestările publice care au avut loc în mai multe oraşe din ţară în ultimele săptămâni şi maniera în care aceste proteste pot influenţa lupta împotriva corupţiei.

Scopul evenimentului este de a prezenta studenţilor, precum şi altor persoane interesate, într-o manieră academică modul în care corupţia afectează societatea în ansamblul ei la toate nivelurile, precum si susţinerea pe care societatea civilă este necesar să o acorde luptei împotriva corupţiei.

Invitaţi la eveniment vor fi domnul profesor Mircea Criste, adjunct al Avocatului Poporului, domnul Andrei Lăcătuşu şi un reprezentant al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

Structura evenimentului constă în susţinerea punctului de vedere al invitaţilor pe tema aleasă iar mai apoi o sesiune de intrebări.

Vă aşteptăm!

Work & Travel si Erasmus - Discutie in plen

Work Travel si Erasmus

În data de 28 octombrie 2014, departamentul Seminare & Conferințe a organizat Discuția în plen intitulată "Work & Travel şi Erasmus". În cadrul acestui eveniment studenții au avut ocazia să afle multe lucruri noi legate de oportunitățile pe care le au pe parcursul studenției şi cum pot profita la maxim de acestea, în special legat de cele două programe: Work & Travel - program prin care ai posibilitatea să lucrezi pe timpul verii în America și Erasmus - program cu ajutorul căruia beneficiezi de o bursă pentru a studia un semestru în altă țară.

Study Visit ELSA Sibiu - Martie 2015

SV ELSA Sibiu 600

În weekend-ul 20-22 martie 2015 am fost gazdele colegilor de la ELSA Sibiu, weekend care s-a dovedit a fi cel mai călduros de până acum în această primăvară. În cadrul programului academic am pregătit pentru aceştia o vizită la Parchetul Militar din Timişoara şi un tur al Facultății de Drept, iar ca şi program social nu putea lipsi celebra confruntare la laser tag, karaoke, seară de club, vizită la Muzeul de Artă de la Palatul Baroc şi o expoziție organizată la Bastion despre Timişoara în Evul Mediu.

Study Visit ELSA Cluj-Napoca - Noiembrie 2014

SV ELSA Cluj-Napoca Nov 2014

În weekend-ul 7-9 noiembrie 2014 grupul nostru local a avut parte de o vizită de la colegii din ELSA Cluj-Napoca. Am participat alături de aceştia la programul academic pe care l-am pregătit şi care a constat într-o vizită la Parchetul Militar din Timişoara si un training pe Leadership, dar şi la programul social, care a fost alcătuit din activități cât mai diverse şi anume: laser tag, bowling, biliard, pub crawling, seară de club şi multe altele.

Discuție Panel ERASMUS, 13 noiembrie 2013

-2

ELSA Timisoara a organizat, miercuri, 13 noiembrie, de la ora 14.00, în Sala de Conferinţe a Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative o discuție panel, pentru a afla toate detaliile despre programul de mobilităţi oferit de ERASMUS.

Invitaţii la acest eveniment au fost doamna conf. univ. dr. Florentina MUŢIU (coordonator al programului ERASMUS pentru Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative), Dr. Andra-Mirona Dragotesc - Director Departamentul de Relaţii Internaţionale din cadrul UVT și Dr. Oana Ivan, şef Birou Programe Comunitare - Departamentul de Relaţii Internationale din cadrul UVT.

Pe lângă invitaţii de mai sus au fost prezenţi şi studenţii ce au beneficiat de acest program, dar şi cei care urmează să beneficieze de acesta, fiind dispuşi să împărtaşească participanţilor experienţele lor legate de acest program şi au răspuns diverselor întrebări şi nelămuriri.

Discuție Panel WORK & TRAVEL, 29 octombrie 2013

abc

ELSA Timişoara îti oferă şansa de a face primul pas către „visul american”. În data de 29 octombrie 2013, începând cu ora 16.00, în Sala de Conferinţe a Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative a avut loc o discutie panel, în care studenții au avut ocazia de a afla toate informaţiile referitoare la cum poţi trăi cea mai frumoasă experienţă a studenţiei, atât de la un reprezentant al programului WORK and TRAVEL, cât şi de la colegii lor care au beneficiat de acest program şi au împărtăşit totul despre călătoriile lor.

Cafeneaua Juridica 2013 - "La o ceasca de Penal"

logo cafenea visiniu mic

Departamentul Seminare & Conferinţe din cadrul ELSA Timişoara  organizează în zilele de 9-10-11 aprilie 2013 o conferinţă naţională sub forma unei ‘cafenele juridice’, cu titlul: “La o ceaşcă de Penal”, în cadrul căreia participanţii pot asista la prezentări pe diverse teme din sfera Dreptului Penal, urmate de discuţii pe baza acestor prezentări, precum şi legate de diverse speţe sau situaţii întâlnite de invitaţi pe parcursul carierei dânşilor. Am observat că există un interes progresiv pentru Dreptul Penal şi ne-am gândit că un astfel de eveniment ar fi benefic pentru studenţii Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul UVT.

 

Mai precis, evenimentul se va desfăşura pe parcursul a trei zile, abordând o temă anume în fiecare zi (durata aproximativă este de 2 ore/zi). Locaţia aleasă pentru acest eveniment este Librăria “Cartea de Nisip” (situată pe Str. Alba Iulia, vizavi de Restaurantul “ Casa cu flori”).

Citeste mai mult: Cafeneaua Juridica 2013 - "La o ceasca de Penal"

drept logo 100pxuj logo 100pxfratelli logo 100pxjuridice logo 100pxuj mag logo 100pxfitt logo 100pxorthopedics logo 100pxun youth logo 100pxsuciu logo 100pxcreative minds logo 100pxagenda logo 100pxtion logo 100px