joomla templates and joomla extensions by zootemplate.com Get Adobe Flash player
Home Evenimente AA Moot Court Competition - Drept Civil. Obligații

Moot Court Competition - Drept Civil. Obligații

MCC Obligatii 2015

ELSA Timişoara (The European Law Students' Association), prin intermediul departamentului Activităţi Academice, organizează în data de 11 noiembrie „Concursul de procese simulate” (MCC-Moot Court Competition) pe tema Drept Civil. Obligații, la Curtea de Apel Timișoara, începând cu ora 16:00.

Evenimentul are drept scop punerea în practică a cunoștințelor acumulate până în prezent în acest domeniu de către studenții anilor III și IV de la Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara. Cu această ocazie, studenții au șansa de a se prezenta ca niște adevărați avocați în fața juriului compus din 3 profesioniști ai obligațiilor, cadre didactice și în data de 11 noiembrie, pe durata desfășurării procesului simulat, judecători, fiind format din Lect. dr. Florina Popa, Conf. dr. Florin Mangu și Lect. dr. Codruța Guzei - Mangu.

Participanţii vor fi împărțiți în echipe de câte doi și vor avea ocazia de a fi, pentru o zi, avocaţi ai reclamantului sau ai pârâtului, urmând să îşi susţină oral pledoariile cu privire la o speţă anterior selectată, folosind argumente cât mai solide şi mai pertinente, bazate pe o cercetare amănunţită a doctrinei şi a jurisprudenţei, astfel încât să reuşească să convingă completul de judecată. “Procesul” va avea loc în data de 11 noiembrie 2015, de la ora 16:00, la Curtea de Apel Timişoara, iar orice persoană care are curiozitatea şi dorinţa de a intra pentru câteva ore în atmosfera tensionată pentru unii, relaxată pentru alţii, a unei săli de judecată, este aşteptată să asiste la eveniment.

Concursurile de procese simulate reprezintă singurele ocazii pe care studenții le au, în timpul facultății, pentru a pleda în fața unui complet de judecată, pentru a-și exersa aptitudinile oratorice, într-un cadru propice și într-o ținută corespunzătoare, toate acestea alcătuind meniul complet pentru viața de pledant pe care își doresc să o urmeze. ELSA Timișoara are astfel printre obiectivele sale și acordarea unor numeroase ocazii studenților, de a face practică în cadrul tuturor instituțiilor juridice și acoperind toate profesiile juridice pe care aceștia pot să le urmeze după terminarea facultății, de a le oferi studenților și alte perspective asupra domeniului juridic, punându-le în față diverse personalități ale lumii juridice care au reușit cu ajutorul acestei facultății să urmeze și alte profesii decât cele obișnuite, cunoscute de toată lumea, de a instrui studenții, atât prin organizarea diferitelor training-uri pe teme cât mai diverse și originale, cât și a numeroaselor conferințe, de unde pot prelua o multitudine de informații de la persoanele cele mai avizate în domeniul respectiv, și nu în ultimul rând, ELSA Timișoara oferă studenților facultății noastre șansa de a-și exersa abilitățe oratorice în cadrul proceselor simulate organizate periodic de către asociația noastră.

drept logo 100pxuj logo 100pxfratelli logo 100pxjuridice logo 100pxuj mag logo 100pxfitt logo 100pxorthopedics logo 100pxun youth logo 100pxsuciu logo 100pxcreative minds logo 100pxagenda logo 100pxtion logo 100px