joomla templates and joomla extensions by zootemplate.com Get Adobe Flash player
Home Despre Noi Testimoniale

„Anii de studentie fara ELSA ar fi fost o trecere de timp in care as fi pierdut cea mai frumoasa si extraordinara experienta a vietii.”

alex fara

“ELSA este mai mult decât o simplă asociație. Pentru mine ELSA înseamnă împlinire, devotament și nu în ultimul rând distracție.

Parcursul meu alături de ELSA m-a învățat ce este responsabilitatea, în ce constă aceasta, experiență ce contribuie la împlinirea mea. Mai mult decât atât, dezvoltarea pe plan personal și profesional m-au ajutat să înțeleg de ce ELSA este benefică oricărui student. Prin concursuri, prelegeri, traininguri și multe altele am reușit să imi îmbunătățesc gândirea, cunoștințele și judecata, iar prin activități de team building, prin coordonarea unei echipe am reușit o performanță în a deprinde calități ce au condus la dezvoltarea personală. Satisfacția dobândită în urma experienței ELSAce este una fără margini.

Referitor la distracție, aceasta nu se concretizează stict la petrecerile într-un mod aparte (cum doar în ELSA întălnești) ci și prin faptul că a face parte dintr-o asemenea familie înseamnă doar sentimente de fericire. Voluntariatul te face să trăiești o stare permanentă de bine, de bucurie, efectul acesta survenind datorită pasiunii pentru ajutarea altor oameni, iar în plan secund intervenind propria dezvoltare. Astfel, presupusul sacrificiu al timpului liber se transformă în plăcere, iar cum plăcerea te face să devii dependent iși face apariția devotamentul.

Citeste mai mult: „Anii de studentie fara ELSA ar fi fost o trecere de timp in care as fi pierdut cea mai frumoasa...

„ELSA in trei cuvinte – Maturizare, Prieteni, Provocare”

alexandra otoiu

 

„ELSA a însemnat pentru mine pe parcusul a doi ani şi jumătate o treaptă esenţială a maturizării mele, a trecerii prin răscrucea unui nou drum al vieţii

ELSA m-a ajutat în primul rând să mă dezvolt pe plan personal şi profesional. Am învăţaţ de la persoane deosebite să descopăr o lume fascinantă în care un grup mic de oameni, uniţi de ambiţie, perseverenţă şi prietenie pot organiza proiecte grandioase ce se pot ridica la un nivel naţional şi internaţional. De asemenea, am învăţat să îmi organizez timpul astfel încât şcoala şi voluntariatul pot face cea mai bună echipă dacă ştii să-ţi depăşeşti limitele şi să te maturizezi. Prin ELSA am descoperit o a doua familie, având în vedere faptul că m-a ajutat să realizez primii paşi către o treaptă esenţială a vieţii unui om – studenţia.

ELSA este de fapt o întreagă lume, numită voluntariat, plină de prieteni , muncă şi actuali jurişti implicaţi cu sufletul după ani buni de voluntariat în clădirea cu multă răbdare a unor destine a viitorilor jurşti. Pe plan profesional, prin ELSA am învăţat să vorbesc în public fără nicio teamă, să mă descurc în situaţii noi, pline de provocări şi să aplic pentru stagii de practică ce mă pregătesc pentru viitoarea mea carieră de jurist. De asemenea, prin programul de practică ELSA am reuşit să-mi asigur după finalizarea acestuia, un loc de practică pe termen lung ce reprezintă pentru mine o adevărata provocare şi una dintre cele mai frumoase experienţe ale vieţii de student.

Citeste mai mult: „ELSA in trei cuvinte – Maturizare, Prieteni, Provocare”

„ELSA – Hobby, Job si Pasiune”

raul mazilu

„Privesc înapoi cu mult drag la prima şedinţă STEP. Douăzeci de oameni în jurul unei mese rotunde. Douăzeci de personalităţi. Douăzeci de oameni obosiţi după o zi întreagă de seminarii şi, în egală măsură, cu acea sclipire şi speranţă că pot realiza lucruri măreţe. După cele 60 de minute, aveam impresia că nu am rămas decât cu câteva prenume, câteva detalii despre proiecte, câteva idei despre viaţă, câteva temeri şi câteva perspective de viitor. În realitate, şedinţa a fost avanpremiera celor trei ani de studenţie care mi-au schimbat viaţa.

După câteva săptămâni, acele prenume disparate au devenit prietenii alături de care, târziu într-o cafenea din Unirii, făceam tabele de repartizări şi trimiteam mail-uri de confirmare pentru stagiile de practică Postuniversitaria. Ne întâlneam cvasi-săptămânal, fapt ce ne-a permis să organizăm, de-a lungul anului universitar, majoritatea proiectelor tipice STEP la un nivel bun. Mai mult, ne-am format ca o echipă extrem de capabilă, lucru ce avea să se reflecte şi în anii următori.

Pentru mine, au urmat emoţiile (şi bucuria ulterioară) a unei prime candidaturi, cea pentru funcţia de Vicepreşedinte STEP ELSA Timişoara. Responsabilităţile inerente şi nevoia de organizare au constituit un pas important în maturizarea mea ca persoană – ELSA devenise mai mult decât un simplu hobby sau o activitate de trecere a timpului. Am învăţat astfel să relaţionez atât cu persoanele care coordonau activitatea mea, cât şi cu membrii care îmi încredinţaseră mie sarcina de a-i coordona. Am înţeles că orice coordonator al unei echipe trebuie să fie, în primul rând flexibil şi dispus să se adapteze; trebuie să depună toate eforturile pentru eficientizarea întâlnirilor, pentru motivarea membrilor, pentru dezvoltarea lor ca echipă, nu doar ca grup; trebuie să arate entuziasmul cel mai puternic în momentele când acesta lipseşte echipei şi să relaţioneze cu membrii dincolo de un nivel pur formal.

Citeste mai mult: „ELSA – Hobby, Job si Pasiune”

„ELSA: Pasiune, Devotament, Ratiune”

cristina furdui

„ELSA reprezintă una din cele mai mari realizări ale vieții mele, atât din punct de vedere profesional cât și din punct de vedere personal. Referindu-mă la planul profesional, ELSA m-a învățat să îmi organizez mai bine timpul, să îmi înving teama și discomfortul de a vorbi în public, să lucrez în echipă, echipă în care am început să activez ca un simplu membru, mai apoi urmând să o coordonez. Alături de toate aceste beneficii pe care mi le-a adus ELSA, am câștigat o vastă experiență care cu siguranță îmi va fi de folos în viitoarea profesie. Am avut ocazia să relaționez cu o mulțime de persoane din domeniul juridic, persoane care mi-au împărtășit din experiența lor și au contribuit, într-un fel sau altul, la formarea mea profesională. Cât despre planul personal, pot spune că mi-am facut o mulțime de prieteni în întreaga rețea, dar mai ales în cadrulGrupului Local în care activez. Acum, după 1 an şi 7 luni de când sunt în ELSA, realizez faptulcă am legat o prietenie strânsă cu mulți membri și faptul că într-un fel sau altul, întreaga mea viață de studentă se învârte în jurul acestei ELSA. Stau și mă gândesc oare cum ar fi fost să nu fiu în ELSA? Să nu cunosc acești oameni minunați sau să nu particip la atâtea evenimente frumoase alături de ei? Cu siguranță nu ar fi fost viața de studentă mult visată de mine.

Cea mai mare provocarepe care am întâmpinat-o în ELSA a fost momentul în care am preluat funcția de Vicepreședinte Marketing ELSA Timișoara. Era momentul în care trebuia să pun în aplicare cunoștințele și calitățile mele legate de leadership, conflict management, time management și multe altele. Într-adevăr, o funcție în Biroul Local implică multe responsabilități, dar totodată și foarte multe satisfacții. Am avut norocul de a face parte dintr-un Birou Local compus din niște oameni minunați, pe care i-am îndrăgit încă de la prima sedință de Birou Local sau poate chiar de la Tranziție.

Citeste mai mult: „ELSA: Pasiune, Devotament, Ratiune”

„Restul e istorie…”

alex hardut

"Privind in urmă la toata viaţa mea de student, pot afirma fără nici un dubiu că aceasta nu ar fi fost nici măcar pe jumătate atât de interesantă, frumoasă şi plină de întâlniri cu persoane pe care le pot numi cu adevărat prieteni dacă nu ar fi existat ELSA.

Pe plan profesional am ajuns să cunosc practicieni din toate ramurile şi profesiile dreptului. Am învatat cu ce se ocupă fiecare profesie în parte de la oameni profesionişti şi dedicaţi acelor meserii, lucru care m-a ajutat să mă decid asupra meseriei pe care vreau să o urmez, cea de avocat. Pe plan personal, aşteptările avute sunt depaşite la toate capitolele de beneficiile dobândite de-a lungul activităţii mele ca membru în organizaţie.

De la vorbitul în public până la organizarea vieţii personale, foarte multe abilităţi mi s-au îmbunătăţit. Pot aborda fără nici o problemă orice practician din orice domeniu al dreptului fără să îmi fie frică că emoţiile mă vor împiedica să spun ceea ce am de spus. Am dobândit controlul asupra propriului timp, învăţând să îmi organizez toate activităţile în aşa fel încât să am timp de tot ceea ce îmi propun, sistem pe care îl voi aplica, cu certitudine, în continuare în viaţă.

Mi-am facut cel puţin 70 de prieteni foarte buni în toate oraşele mari ale ţării, prieteni pe care-i pot contacta oricând cu o problemă şi am vizitat locuri minunate făcând aceste lucruri. Nici nu vreau să mă gândesc la viaţa monotonă pe care aş fi avut-o ca şi simplu student la Drept. Cursuri-seminare-examene, nu, nu avea cum să fie asta viaţa mea de student. Iar la o viaţă frumoasă de student a contribuit din plin ELSA Timişoara.

Citeste mai mult: „Restul e istorie…”

„Experienta ELSA - O privire exegetica”

victor fercea

„Experiența mea în ELSA nu poate fi rezumată la un articol, ea nu poate fi cuprinsă în câteva pagini și, cel mai important, ea nu poate fi descrisă în cuvinte. Voi încerca însă să fac aceste lucruri pentru că vreau să știți ce poate să aducă ELSA în viața voastră.

Cred că ar trebui să încep cu ceea ce am “câștigat” eu prin această experiență. Cu certitudine, ELSA m-a ajutat atât pe plan personal, cât și pe plan profesional. În primul rând, prin experiența ELSA mi-am dezvoltat calități pe care nu credeam că le pot avea înainte de intrarea în organizație. Nu îmi plăcea să vorbesc în public, nu credeam că pot organiza evenimente sau coordona oameni, îmi era teamă să îmi asum riscuri și preferam să pierd oportunități decât să ies din zona mea de confort. Cred că în acest moment mă descurc foarte bine în fiecare dintre aceste arii și, ce e cel mai important, cred că acum am calitățile de care am nevoie pentru a întâmpina încrezător tot ceea ce îmi rezervă viitorul.

În al doilea rând, pe plan profesional, cred că este de departe experiența care va sta la temelia viitoarei mele cariere în domeniul juridic. Prin intermediul ELSA am obținut locul de practică pe care îl am și în prezent, la un cabinet de avocatură, prin ELSA am luat contact cu foarte mulți profesioniști ai dreptului, din diferite profesii, prin ELSA am obținut stagii de practică la diverse instituții la care nu aș fi avut acces altfel și cred că fiecare dintre aceste oportunități se vor dovedi importante atunci când îmi voi începe drumul în profesia de avocat.

Citeste mai mult: „Experienta ELSA - O privire exegetica”

„ELSA - Profesionalism, Sacrificiu, Excelenta”

ioan suciu

“Privind în urmă, constat cu uimire cât de profund mi-a îmbogăţit ELSA viaţa din ultimii 2 ani, atât ca student la Drept, cât mai ales ca om. Am crescut alături de ELSA, am câştigat experienţă, încredere în mine şi capacitatea de a gestiona situaţii din cele mai variate, iar acest lucru s-a întâmplat aproape fără a-mi da seama. Am cunoscut ELSA prin ceea ce este cu adevărat: un grup de tineri studenţi debordând de idei, iniţiativă, spirit de sacrificiu şi cu o capacitate extraordinară de a atinge obiective impresionante.

ELSA m-a pus în ipostaze diferite, ajutându-mă să mă dezvolt pe plan profesional şi personal. Pe linie profesională, mi-a acordat ocazia de a cunoaşte specialişti ai Dreptului, oameni care profesează în diversele sale aspecte: avocaţi, notari, procurori, judecători (şi nu numai), oameni care au avut bunăvoinţa de a îmi împărtăşi din experienţa lor şi astfel de a contribui la formarea mea ca viitor jurist. Din punct de vedere personal, proiectele în care am fost implicat mi-au scos la iveală sau mi-au finisat aptitudini precum capacitatea de a lucra în echipă, spiritul organizatoric, autodisciplina, spiritul de lider, capacitatea de a gestiona echipe şi proiecte, capacitatea de a vorbi în faţa unui public numeros, de a-mi organiza gândurile şi ideile într-un discurs structurat şi logic.

Citeste mai mult: „ELSA - Profesionalism, Sacrificiu, Excelenta”

„ELSA este locul in care te intorci la orice varsta cu aceleasi emotii…”

anuta lungu

“ELSA... când aud acest cuvânt, îmi năvălesc în minte cele mai frumoase amintiri, momente trăite în viaţa mea de studentă.

În anul I, când m-am înscris în ELSA, m-a împins curiozitatea. Tot aceasta m-a făcut să trec şi de la statutul de membru activ la funcţia de Vicepreşedinte Activităţi Academice. Frumuseţea acestei funcţii este să fii creativ, să găseşti soluţii, să continui să descoperi şi să-ţi păstrezi mereu entuziasmul. Atunci când eşti coordonatorul departamentului priveşti lucrurile dintr-o altă perspectivă.

Să fii Vicepreşedinte este mai mult decât un statut, un nume. Atunci când ceilalţi depind de îndeplinirea sarcinilor tale, îţi dai seama ce înseamnă să te dedici responsabilităţiilor angajate. Ca membru activ eşti ocupat cu două, trei proiecte. Ca Vicepreşedinte trebuie să ştii tot ce face fiecare, să vezi evenimentele în ansamblul lor.Să coordonezi un întreg departament este destul de greu, însă satisfacţiile sunt pe măsură atunci când vezi că proiectele merg bine. Experienţa Activităţi Academice e cea mai tare din punctul meu de vedere. Am ajuns să cunosc oamenii Absolutely Amazing din departament şi să dezvoltăm împreună proiecte frumoase.

Această funcţie m-a învăţat să fiu alături de colegii de Birou Local, de membrii departamentului meu, să îi ajut şi să cer şi eu ajutorul când este cazul. Am iubit foarte mult şedinţele de Activităţi Academice şi de Birou Local. De ce? Simplu, pentru că aceşti colegi minunaţi mi-au devenit prieteni!

Citeste mai mult: „ELSA este locul in care te intorci la orice varsta cu aceleasi emotii…”

logo rightside tm

powered by Suciu Services logo orange dark 200px

drept logo 100pxuj logo 100pxfratelli logo 100pxjuridice logo 100pxuj mag logo 100pxfitt logo 100pxorthopedics logo 100pxun youth logo 100pxsuciu logo 100pxcreative minds logo 100pxagenda logo 100pxtion logo 100px