joomla templates and joomla extensions by zootemplate.com Get Adobe Flash player
Home Ce este ELSA? Departamente Seminare & Conferinte

Seminare&Conferinte

 

Cristina Andreea Buric, Vicepreşedinte Seminarii şi Conferinţe ELSA Bucureşti 2007-2008:

„Seminarii&Conferinţe reprezintă cea mai frumoasă realizare a mea din perioada studenţiei finalizată prin organizarea unor evenimente reuşite: conferinţe pe teme controversate, vizite de studiu instituţionale în urma cărora am legat prietenii, seminarii desfăşurate în colaborare cu organizaţii de renume şi nu în ultimul rând, şcoli internaţionale de drept.”

În plan internaţional departamentul Seminare&Conferinţe şi-a început ”cariera” încă din 1981 sub numele de ”Seminarii ştiinţifice”. După numai 2 ani de activitate s-a considerat că denumirea nu reflectă întru totul scopul său şi a fost reintitulat punctând cele două mari evenimente specifice.

Departamentul Seminare&Conferinţe oferă studenţilor în drept şi tinerilor avocaţi oportunitatea de a comunica şi de a învăţa prin abordarea anumitor teme care nu sunt neapărat curpinse în curricula de studiu. În ajutorul viitorilor practicieni, grupurile ELSA încurajează prin organizarea de evenimente promovarea unei mai bune înţelegeri în plan cultural, social şi legal a culturii proprii şi nu numai. Activităţile prin care acest departament completează educaţia formală se concretizează în seminarii, conferinţe, şcoli de drept şi vizite de studiu.

Seminariile sunt evenimente de trei zile, în cadrul cărora studenţii au posibilitatea să îşi dezvolte şi să aprofundeze cunoştinţele referitoare la teme juridice de actualitate.

Conferinţele se desfăşoară pe o perioadă de până la şapte zile, abordând teme de mai mare amploare. Acestea sunt discutate în cadrul unor grupuri de lucru, concluziile fiind prezentate, la final, plenului.

Şcolile de drept sunt evenimente cu o durată mai mare, de pana la 14 zile, cu participare naţională sau internaţională. Activităţile desfăşurate în cadrul unei şcoli de drept constau în cursuri şi ateliere de lucru pe teme juridice.

Vizitele de studiu oferă posibilitatea membrilor ELSA de a intra în contact cu un alt Grup Local, din ţară sau din Europa. Acestea întotdeauna includ vizite instituţionale, familiarizând astfel studenţii cu diferitele sisteme juridice, sociale şi educaţionale.

Dată fiind structura flexibilă a departamentului, evenimentele au de regulă o temă de actualitate care interesează în ansamblu societatea, şi doresc să contribuie la educaţia juridică a indivizilor. Nu în ultimul rând evenimentele departamentului Seminare&Conferinţe sunt organizate de către studenţi şi pentru studenţi, dorind a se oferi o experienţă de învăţare pozitivă, o interacţiune cu un mediu social şi cultural nou, ca şi o pregătire a subiecţilor pentru viitoarele responsabilităţi derivând din calitatea de membri ai societăţii academice.

drept logo 100pxuj logo 100pxfratelli logo 100pxjuridice logo 100pxuj mag logo 100pxfitt logo 100pxorthopedics logo 100pxun youth logo 100pxsuciu logo 100pxcreative minds logo 100pxagenda logo 100pxtion logo 100px